Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2015 14:31 - Реална заплаха! Кога ще изчезнат блондинките?
Автор: huligankata Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.09.2015 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

huligankata.com
Адам и Ева
са се родили в Африка и са били, меко казано, с тъмна кожа и тъмни къдрави коси. Нито свещениците, нито историците или антрополозите подлагат този факт на съмнение. Но защо тогава една част от населението на Земята изглежда по съвсем друг начин и откъде, по дяволите, са се появили блондинките?!
Отговор на този въпрос опитва да даде съвременната генетика. Според нея, разселвайки се в различни посоки, човечеството просто е мутирало, а първите светлокоси хора се появяват преди около 10 хиляди години на територията на днешна Скандинавия. Може би оттогава датира и схващането, че мъжете предпочитат блондинки, но според британски учени и това твърдение не е само градска закачка, а е с хилядолетна пещерна традиция. Изследователи от „Университета на Сейнт Андрюс“, цитирани от The Sunday Times, стигат до извода, че при жителките на Северна Европа в хода на еволюцията в края на ледниковия период се появяват така харесваните сини очи и светло окосмяване на главата. С това поразяващо оръжие русите мутирали щастливки се справяли със съперничките си в жестоката конкуренция за мъже.
Антропологът Питър Фрост подкрепя интересната теория и посочва, че причината да се множат русите коси е острият дефицит на храна преди около 11 000 години. Принципно първобитните хора са с черни коси и тъмни очи, доминиращи във всички части на света. По време на лов много

image

Тъй като мъжете ловци били единственото средство за препитание, борбата за тях е повече от ожесточена.

от преследващите дивеча мъже загивали, което довежда до диспропорция между представителите на двата пола. Тъй като мъжете ловци били единственото средство за препитание, борбата за тях е повече от ожесточена. И за да стане по-интересно, природата предлага закона за естествения подбор, като насажда рядката генетична аномалия, наречена блондинка. Появилата се светла мутация бързо се разпространява, защото праотците ни, както е ясно, изплезват език, пускат лиги и категорично предпочитат блондинки.
Фрост посочва, че хипотезата му се потвърждава и от факта, че светлите коси са признак за по-високо ниво на половия хормон естроген в женския организъм. Казано по друг начин, светлокосите жени възбуждат по-силно мъжкия пол. Ето защо в тълпата блондинката никога не остава незабелязана, а това кара през вековете хиляди жени да излязат от анонимност и гордо да изрусят главите си.
Според преподавателя по психология от „Университета на Нантер“ Тиери Мейер тайната на привлекателността на русите жени е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка. По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието да се извърши нещо глупаво. Този ефект получил името „бимбо илюзия“ (бимбо = хубав и глупав).

image

Най-красивата богиня, Афродита.

Според недоказаната история за пръв път този ефект се получава при блондинката пионерка, богинята Афродита. Тя получила златните си кичури като подарък от Зевс и прави с мъжете каквото си поиска. В наши дни някои блондинки също се смятат за богини. Това са жени, които обикновено знаят как да постигнат целите си, като осъзнават въздействието си върху мъжката половина. Но хегемонията им не минава безпрепятствено – русите често са настъпвани от становището, че не блестят с особени умствени способности. Голям принос във формирането на този мит има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма „Мъжете предпочитат блондинките“ и която се смята за не особено обиграна в житейските отношения дама. Реално Мерилин постига успех в Холивуд едва след като се разделя с рождената си кестенява коса, което пък може да е довело до застой в умствените й способности. Учените предупреждават, че перхидролът не влияе добре на работата на мозъка. Доктор Джери Ноф от Калифорнийския университет извършва експеримент сред натурални блондинки и сред жени, които са се изрусили, и стига до извода, че куриозните случки с изрусените жени са много повече, отколкото сред естествените блондинки. Но и това становище има опозиция и тя се казва Шарън Стоун. Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е доста над средния – 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн. Сред естествените блондинки има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи,

image

Мерилин Монро- вечната блондинка!

журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. През 2006 г. тя става най-високоплатеният писател в света след Дан Браун .
Но за съжаление блондинките не ги очаква толкова оптимистично бъдеще. Като се има предвид намаляването на броя на светлокожото население и увеличаването броя на смесените бракове, може да се предположи, че човечеството отново ще потъмнее. Статистиката е неумолима: за последните 50 години броят на хората със светла кожа и светли очи се е съкратил от 49 до 14% от общия брой на населението на планетата и продължава да намалява. Много от биолозите са на мнение, че естествените блондинки най-вероятно ще изчезнат от лицето на Земята до 200 години, а последната блондинка ще се роди в Северна Европа, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Те обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Но дотогава има време. Засега блондинката остава! И нека да й се радваме и разпространяваме, както можем! Нека не бързаме да я записваме в Червената книга, а само в Розовото тефтерче на всеки уважаващ се мъж!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: huligankata
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 184885
Постинги: 151
Коментари: 18
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930