Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 19:27 - 20 факта за женската логика
Автор: huligankata Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
1



huligankata.com
image

Жената може без затруднения да прави няколко неща едновременно.

Непредсказуемостта на женските постъпки и решения често поставя мъжете в безизходица. Когато не могат да намерят обяснение за поведението на дамите, господата го търсят в т.нар. женска логика. А тя наистина съществува, твърдят психолози.
На медицината отдавна е известно, че лявото полукълбо управлява дясната страна от тялото и отговаря за рационално-логичната оценка на обкръжаващата ни действителност. Дясното обслужва съответно лявата страна на тялото и опознаването на света с помощта на емоциите. Според заложеното от самата природа жената използва повече дясното, а мъжът лявото полукълбо. Той изследва случващото се, докато тя затвърдява получените навици. Но жените притежават качество, което липсва на мъжете – те са способни да включат в работа едновременно и двете полукълба на мозъка. Това им помага да готвят, а заедно с това да чистят, да помагат на детето с уроците и да клюкарстват с приятелки по телефона. При мъжете включването на полукълбата се редува – или математика, или футбол. Явно женският мозък наистина е огромна загадка, но нека да разгледаме някои факти за него и логиката, която произвежда.
1. Един от основните постулати на женската логика е: твърдение, което остава без възражения, се счита за доказано.
2. Мъжете много рядко успяват да предвидят женската логика, но жените мъжката – почти винаги.
3. Поради факта че една жена е склонна да анализира множество различни варианти на информация, тя има повече варианти за логически заключения.
4. Женският мозък е сложно организиран. При отговарянето на логически задачи представителките на нежния пол прибягват до нестандартни, неочаквани, а понякога и на пръв поглед абсурдни решения, които обаче винаги са правилни.
5. Изследвайки женската логика, един мъж трябва да бъде особено внимателен. Това, което казва жената, това което е искала да каже, и това какво всъщност казва са три съвсем различни неща.
6. За женската логика е типично да прескача от един факт към друг, който може да не е пряко свързан с темата, но да доказва тезата й.
7. Изключението потвърждава правилото – това е един от основните козове, на който

image

Може би Елизабет Тейкър е била наясно с „извъртането на Клеопатра“.

разчита женската логика. Дори ако се намери аргумент, който е в състояние да опровергае женското твърдение, той ще бъде представен и изтълкуван така, че автоматично ще направи жената победител в спора. Този прийом се нарича „извъртането на Клеопатра“.
8. В женската логика повторението на един аргумент му придава повече тежест и го прави по-лесно доказуем.
9. В женската логика всяко твърдение може да бъде не само опровергано, но и отхвърлено. Отхвърляйки го, тя го признава за безсмислено и повече не му обръща внимание.
10. „Обръщане на ситуацията“ – един от най-често срещаните ходове на женската логика. Бърз преход от едно състояние в друго. Например от обвиняема за дадена случка тя бързо преминава в настъпление и кара опонента си да се защитава.
11. В женската логика има три вида решения: вярно, невярно и такова, което не представлява интерес за нея.
12. Лека предсказуемост в женската логика има тогава, когато тя може да се разглежда като съвкупност от твърдения, които са удобни и интересни за една жена.
13. По силата на женската логика много често се случва конфликтът да поеме в друга проблематика или привидно да утихне. В такива ситуации трябва много да се внимава! Тъкмо когато на мъжа му се струва, че напрежението намалява, бързо и лесно то може отново да ескалира само от една дребна забележка.
14. В съответствие с женската логика страната, която има последната дума, печели напълно спора.
15. Общ абсолют в женската логика не съществува. За всяка жена понятието „абсолютно“ е различно.
16. Мъжете трудно разбират женската логика не защото тя е уникална, а защото много от нейните изводи не се базират на праволинейни умозаключения или причинно-следствената връзка, а на чувствата и интуицията.

image

Женската логика много често се използва като успешен прийом от мъжете политици в предизборните им речи и дебати.

17. В САЩ вицове за женската логика се считат за проява на мъжки шовинизъм.
18. Според последните изследвания способността да се мисли с женска или мъжка логика се наследява. За преобладаващо женско мислене е необходимо в хромозомния набор на клетките да има две Х-хромозоми, докато наличието само на една Х-хромозома определя развитието на мъжкото логическо мислене.
19. Женската логика много често се използва като успешен прийом от мъжете политици в предизборните им речи и дебати.
20. Като цяло може да се направи заключението, че женска логика не се подчинява на правила. Тя сама ги създава.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: huligankata
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 184927
Постинги: 151
Коментари: 18
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930