Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2016 14:14 - Кристина Христова за йога, регресия и ангелските знаци
Автор: huligankata Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
1



huligankata.com

Първо разкажи малко за себе си. Да се запознаем!

image

От дете съм обърната към духовната част на живота- Кристина Христова

Казвам се Кристина Христова от град Плевен съм и от 6 години се занимавам с йога, като от четири години и преподавам. Йога стана мой начин на живот, още от момента в който за първи път стъпих на постелката, в първия си йога клас. Нямах никакви  съмнения, че това е нещото с което искам да се занимавам и което ме допълва в живота. И това е така, защото аз от малка спазвам доста от принципите и нещата в йога, но всичко това съм правила неосъзнато, без да разбирам за какво става на въпрос. Винаги съм била отворена към тази част в живота и от дете съм обърната към духовната част на живота и вярвам в много неща, в който другите не вярват или се съмняват. Затова в момента се занимавам и с толкова разнообразни неща освен йогата, но за мен всички те са свързани и всички водят по пътя всеки, който е решил да стъпи на него. Има различни хора, има различни периоди, моменти, затова има и различни практики и терапии за всеки. Рейки например – това е система за цялостно лечение и хармонизиране на енергийните центрове (чакри) в човека. Рейки е енергийно лечение, чрез дланополагане, което лекува и помага на човек във всяка една ситуация, освен ако причината или проблема на човек не се корени дълбоко в неговото минало, като минал живот, тогава на помощ идва регресията (връщането назад, в предишен живот). Ето защо за мен всички тези практики се допълват и смятам, че мога да съм полезна с всяко едно от нещата които правя за хората. А това винаги съм искала да правя, още от дете – да помагам на хората.

Повечето хора, отварят пред себе си пътя на йога, след преживян тежък момент или сакрална житейска случка. Как се случиха нещата при теб?

При мен се случиха някак много интуитивно и сякаш нещо ме насочваше точно към пътя, по който трябваше да поема. Реших, че трябва да си намеря друго хоби, освен четенето на книги, нещо което да правя, и не знам защо и как, но интуицията ме насочи към йога. Предполагам съм чула или видяла от някъде за нея, и реших да проверя в Плевен къде и дали има. След като видях, че има класове, по йога, видях график, имаше две места където се провеждаха тогава занятията, но не се осмелих да отида все още. Но след 2-3 месеца се преместих да живея на друго място и точно под моя блок имаше център, където се преподаваше йога. Това вече беше толкова ясен знак, и нямаше как да го подмина, просто отидох и… дотам. От първия клас усетих, някаква дълбока връзка с тази система и, че тя е пъзелчето, което търся в моя живот.

Сподели малко повече за твоята житейска философия.

image

Моята житейска философия е много проста – любовта ще спаси света и само тя е важна!

Моята житейска философия е много проста – любовта ще спаси света и само тя е важна! Тук говорим за Любовта като Божествена проява, като безусловна и безгранична сила, която е навсякъде. За това как всички сме свързани като човешки същества, и затова всички трябва да се обичаме и да си помагаме. Не разделям никога хората, расите или каквото и да било, просто винаги съм приела всички и смятам, че ако човек е склонен да приеме всичко безусловно, без претенции, без искания и най-вече без омраза или завист, тогава светът би бил тръгнал много по-бързо в посоката, в която трябва да върви. Всички ние сме материални, но всички имаме и носим души, имаме висш Дух в нас, който е вечен, съставени сме от енергия, енергия която е навсякъде край нас и във нас, и тази енергия ни направлява и обединява. Точно тя е силата, от която трябва да черпим и която трябва да преобразуваме в Любов!

Занимаваш се регресивна терапия. Би ли разказала за този метод и за твоето лично усещане, когато се подложи на регресия?

С регресията се запознах още преди повече от 10г., тогава прочетох книгата на д-р Майкъл Нютон „Пътят на душите“, на Силвия Браун „Живот от другата страна“, и още няколко покрай тях и много исках още тогава да се подложа на регресия, но за съжаление в нашия град тогава все още нямаше, не знаех и дали в България някой прави. Но нямах съмнения в нея, аз от дете вярвам в задгробния живот и, че ние сме безсмъртни като Дух, знаех, че само тялото е тленно и само то се сменя през всеки един живот, като една къща, която сменяме постоянно и се грижим за нея. Но цялата мъдрост, всички знания си остават в нас, дълбоко в подсъзнанието и чакат само да ги събудим. И сега, когато завърших такъв курс, съм много щастлива, че мога да прилагам на хората този метод, защото той позволява на човек да си спомни много за самия него, да разреши много от своите проблеми, които не знае как, да намери пътя, или да открие своите сродни души и духовни водачи. Регресията означава „спомен“, ние събуждаме този спомен в нас, както когато се опитваме да си спомним какво сме правили миналата седмица по това време, но в началото малко се затрудняваме с това. Чрез водена техника, която цели да промени нивото на съзнанието, ние събуждаме тези спомени в нас. Регресията не е хипноза, макар да има сходства с нея. Но при регресията, човек е напълно съзнателен и за двете състояния, които усеща или в които се намира, хем е тук, хем в същото време е там някъде, докато си спомня. След такава практика, човек се чувства доста ободрен, освежен и зареден, сякаш току що се е събудил от дълъг и продължителен сън, въпреки нещата които си е спомнил. Първата регресия си я направих сама на себе си, преди пет години. Прочетох как  от една книга, мисля, че на Едгар Кейси беше…Записах си моя глас, след което пуснах записа и ми се получи доста добре. Следващите регресии , които си направих вече бяха при моя Учител – Петър Петров от София, при когото изкарах и курса за регресията.

Останах страшно впечатлена от ангелската терапия, която практикуваш. Предполагам тя ще е много интересна и за нашите читатели. Какво е ангелска терапия и наистина ли всеки човек може да се свърже със своя личен ангел?

И тук мога да кажа, че от дете вярвам в Ангелите, от дете се обръщах и молех на тях, и винаги

image

Ангелите са навсякъде край нас, те са нашите духовни спътници и винаги ни помагат в живота.

каквото съм поискала или помолила, винаги ми даваха знак и решени отговори. Всяко едно дете до 5 годишна възраст е отворено и вижда и чува неща, които ние, вече големите, не виждаме. Много деца си знаят и помнят предишни прераждания, много деца общуват със своите ангели, с духовни водачи или просто са отворени за това. Но много от родителите не обръщат внимание на това, не вярват на детето, особено, когато то си има въображаем приятел, който всъщност е истински. След тази възраст  детето вече започва да се затваря, затваря канала, интуицията започва да избледнява, пред ума, който трябва да се стимулира и така всички тези неща остават в миналото на детето, което след време дори няма и да си спомня за тях. За това е много важно как един родител ще подходи към детето си още от дете, от бебе. Това важи  особено за майките, които трябва да се грижат за децата си още от утробата! Преди повече от десет години започнах също да чета и такава литература, бях отворена към свръхестественото, към езотериката, към психологията. Правех дори практики за връзка с Ангелите. Много хора си мислят, че всъщност е невъзможно да се свържат с тях, но това не е така. Ангелите са навсякъде край нас, те са нашите духовни спътници и винаги ни помагат в живота, но само ако го искаме и помолим за това, иначе те не се намесват в нашата воля, освен ако ситуацията не е решаваща за нашия живот. Много харесвам Дорийн Върчу, американска психоложка и ясновидка, която общува с Ангели, прави ангелски сесии и дава напътствия с ангелски карти. Много от нещата, които правя в живота си или следвам, са точно научени от нея. Ако имам нужда да получа знание, някои отговор или конкретна помощ, просто ги моля за това, и когато съм отворена винаги получавам и разчитам знаците, които те ми пращат. Имам няколко различни вида ангелски  карти и ангелска дъска, с които правя и давам напътствия за всеки ден, за даден проблем или причина, за насока. И всички напътствия са положителни и позитивни.  Стига човек да е отворен, да слуша интуицията си, винаги ще получи това, за което се моли или има нужда в дадения момент.

Ако има ангели, то има и дяволи. Как да се предпазим от тях?

Дяволите по- скоро са в нашите глави и най-вече умове! Ето от тях трябва да се пазим. Има същности, които са енергийно по- добри и хармонични, и разбира се има и не толкова доброжелателни. Но ако човек не е отворен за тях, няма от какво да се притеснява. По- скоро бих казала, че дяволът е вътре в човека, в неговите мисли, действия и постъпки и това дали иска и може да навреди на някой друг. А, как може да се предпазим от тях? Можем само с положителна нагласа и настройка, като преобразуваме нашата енергия в положителна, изпълнена с любов, добри мисли, действия и постъпки.

Какво би препоръчала на хора, които не се занимават редовно с йога, но биха искали да пробват. Сподели, може би, някои типични асани и практики, които биха били използваеми и за непрофесионалисти.

image

С йога можеш както да си помогнеш, така и ако не правиш нещо както е правилно да се контузиш.

За хората, които никога не са ходили или пробвали, бих препоръчала първо да отидат  на йога в група с преподавател, защото има разлика ако сами си правят вкъщи, дали от книга или от някое видео. Защото с йога можеш както да си помогнеш, така и ако не правиш нещо правилно, да се контузиш или да не разбереш много от нещата. Затова препоръчвам първите посещения да са при преподавател. За хората, които са ходили и продължават да ходят, но искат и вкъщи да практикуват, бих препоръчала ако могат всеки ден да отделят малко внимание за себе си. Ако човек направи само няколко рунда на Сурия Намаскар (слънчевия поздрав), който е съчетание от 12 последователни асани, ще раздвижи и тонизира цялото си тяло, ще стимулира всички мускули и органи, ще раздвижи цялото си кръвообращение и ще е тонизиран и зареден за деня. Няколко дихателни практики и няколко минути релаксация и е готов! Препоръчвам и Крокодилските упражнения, които усукват целия гръбначен стълб, и помагат за изправянето, огъвкавяването и заякването му. А в йога предимно работим с гръбначния стълб и за него, защото той е извора ни на живот. Казват, че колкото е гъвкав гръбначният ни стълб, толкова ще сме здрави и дълго ще живеем и ние!

Криси, къде може да те намерят хората, които искат да се запознаят с теб и да почерпят от уменията ти?

Аз живея в гр. Плевен, там провеждам и заниманията си. Центъра, в който работя в Плевен се казва „Йога център Баланс“, който се намира на ул.“Мусала 7“, сайта е: yogabalance.bg, а иначе редовно идвам и в София, където водя също йога практики, правя рейки, регресии, тайландски масаж.                                                                                                                                                                           Сега на 09-ти юли (събота) от 18:00ч. Ще водя йога практика в София, ж.к Красно Село, ул “Ворино 2“. в новооткритата зала на Феникс Спорт. Който желае може да заповяда.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: huligankata
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 184913
Постинги: 151
Коментари: 18
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930