Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2016 16:36 - Пулев срещу Чисора – двубоят на титаните
Автор: huligankata Категория: Спорт   
Прочетен: 757 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

huligankata.com
Кобрата се изправя срещу Чисора в схватка за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF на 7 май в Хамбург.

image

Кобрата- „Боксът е велик спорт, не е уличен бой“.

16 март 2016 г., София: Кубрат Пулев (22 победи, 1 загуба, 12 нокаута) и Дерек Чисора (25 победи, 5 загуби, 17 нокаута) ще се изправят един срещу друг в битка за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF на 7 май в Хамбург, Германия. Двубоят на титаните ще се излъчва директно по каналите, част от пакета Diema Extra, стана ясно днес по време на официалната пресконференция за предстоящата битка.                                                 Боксьорите в тежка категория ще влязат в директен сблъсък, който е част от организираните от „Тим Зауерланд“ събития на „Барклейкард Арена“. И двамата са нетърпеливи отново да грабнат европейската корона и да получат втори шанс да завоюват първото място в света. От ноември 2015 г., когато не успя да детронира Владимир Кличко, Кобрата е извоювал победи срещу Джордж Ариас и Морис Харис. Чисора, който оспорва световната титла на Виталий Кличко през февруари 2012 г., също се радва на добра форма, благодарение на която не е имал загуба в последните си пет излизания на ринга.

„Дерек казва, че не се плаши от мен, но видях как изпи бързо чашата си вода, явно е, че е много жаден, а аз съм жаден за битка, защото мина доста време от последния ми мач“, каза 34-годишният Кубрат Пулев по време на пресконференцията днес. „Боксът е велик спорт, не е уличен бой. Смятам, че съм по-добре подготвен. Истината е една и ще стане ясна на 7 май в Хамбург. Според мен най-силната страна на Дерек е шоуто.“, допълни Пулев.. „Съжалявам, че на този етап мачът не може да се проведе в България, но се надявам в близко бъдеще мачове от подобен ранг, а защо не и за световната титла да се проведат у нас и то при още по-голям интерес“. Кубрат Пулев сподели, че ще тренира и ще се подготвя за предстоящия мач в Германия. „Не съм виждал атлет, който да е толкова обичан от собствения си народ. Ако не беше Пулев, може би никога нямаше да посетя България“, сподели

image

Дерек Чисора- „Не съм виждал атлет, който да е толкова обичан от собствения си народ“.

32-годишният британски боксьор Дерек Чисора. „Очаквам страхотна битка срещу този войн на 7 май, но просто съм по-добрият. Боксьорите даваме всичко от себе си, ние сме като гладиатори. Не се страхувам от Пулев. Единственият човек, от когото се страхувам е едно малко момиче, моята дъщеря“, заяви в типичния си стил Чисора и допълни, че е в страхотна форма, а следващите седмици до мача ще се готви в САЩ.

Генералният мениджър на „Тим Зауерланд“ Крис Майер очаква с нетърпение сблъсъка между супертежките фаворити. „Горди сме, че ще организираме това изключително събитие за европейската титла през май в Хамбург. След един доста дълъг и скучен период в тежката категория, сега имаме възможност да предложим подобно зрелище. Очаквам сериозна и тежка битка. Не мога да предположа кой ще излезе победител“, сподели Майер. Той сподели, че не е изключено в съвсем близко бъдеще мачове от подобен ранг да се провеждат в България и се работи в тази посока.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: huligankata
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 183791
Постинги: 151
Коментари: 18
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031